Roparun schenkt €50.000 voor oncologiebalkon

Home > Roparun schenkt €50.000 voor oncologiebalkon
30 mei 2023

Roparun schenkt €50.000 voor oncologiebalkon

Afgelopen zaterdag vond de Roparun plaats. Voordat de eerste teams vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie vertrokken, overhandigde Michael Arbman, voorzitter van Stichting Roparun, een cheque van 50.000 euro aan internist-oncoloog Pieter van den Berg.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Behandeling in de buitenlucht

Pieter van den Berg: ‘Met deze fantastische bijdrage kunnen we het oncologiebalkon in ons prachtige nieuwe ziekenhuis verder vormgeven. Het oncologiebalkon is een fijne plek waar mensen in de buitenlucht met uitzicht op de natuur hun behandeling met chemotherapie of immunotherapie kunnen krijgen. Ik heb de deelnemers en de vrijwilligers van de Roparun bedankt. Verder heb ik de boodschap uit kunnen dragen dat bewegen, naast dat het kanker kan voorkomen, ook heel erg belangrijk is voor mensen voor, tijdens en na een behandeling tegen kanker.’

Meer nieuws