Patiotuinen met herkenbare landschappen

Bouw het mee

Help mee!

Home > Projecten > Oncologie > Patiotuinen met herkenbare landschappen

Patiotuinen met herkenbare landschappen

Tergooi MC staat met zijn gebouw midden in de natuur. Maar andersom klopt ook: de natuur staat midden in het gebouw van Tergooi MC. Hoe? Via de patio’s die het hart vormen van elk gebouw. Het bos in de omgeving, de groene daken én de patio’s maken dat patiënten, bezoekers en medewerkers door elk raam van het gebouw een groen uitzicht hebben.

Met uw hulp kunnen we de verbinding tussen Tergooi MC en de natuur uit de omgeving nog verder versterken. Tergooi MC ligt in de Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtste Heuvelrug kenmerkt zich door drie soorten natuur: alleen bos, gemengd bos en tot slot zand, heide en dennen. We willen die drie natuurlijke elementen uit de omgeving terug laten komen in de patio’s. Dus een patio met alleen bomen, een patio met bomen en bijvoorbeeld kleurige rhododendrons en een patio met zand, heide en dennen. Bijkomend voordeel: de verschillende patio’s helpen mensen zich te oriënteren in de gebouwen. Landschapsarchitect Wijand Bouw is enthousiast over dit idee: ‘Patiënten, bezoekers en medewerker zien in de patio’s de landschappen die ze herkennen van buiten. Zo leggen we een mooie verbinding tussen het ziekenhuis en de regio.’

Bouwt u mee?

  • Projectinformatie
  • Groene omgeving
  • Ouderen
  • Oncologie
  • Totale kosten: circa 390.000
  • Opgehaald: 117.000
  • Grootte: 5 x 450 m2, 1 x 150 m2
  • Planning: medio 2023

Ambassadeur dr. Pieter van den Berg over het het belang van de patiotuinen

Dr. Pieter van den Berg maakt zich sterk voor de zes patiotuinen waarvan er twee toegankelijk worden voor publiek. ‘Hoe fijn dat je voor je afspraak in Tergooi MC even kunt wachten in een groene omgeving.’

 

 

Ambassadeur Lodewijk Hoekstra over een healing environment

Lodewijk Hoekstra is televisietuinman, presentator en tuinontwerper. Hij is pleitbezorger van een duurzame wereld waarbij de mens en natuur in balans zijn. Bij de nieuwbouw helpt hij ons om dit te realiseren voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

 

 

Hoe kan ik doneren?

Wilt u een eenmalige schenking doen voor één van de projecten in de nieuwbouw? Wij doen ons uiterste best om een prettig en comfortabel verblijf voor onze patiënten te realiseren. Bouw mee door direct een donatie te doen op onze bankrekening NL33 ABNA 0110 2907 12 of ontdek wanneer een eenmalige schenking fiscaal aftrekbaar is. U kunt uw schenking ook overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Hoe kan ik zelf een actie starten?

Wilt u zelf in actie komen met een van de mooie projecten in de nieuwbouw van Tergooi MC als goede doel? Of is uw kind enthousiast om een actie op te zetten? Als individu. als team, bedrijf, school, vereniging of serviceclub is het eenvoudig om een actie te starten en kunt u geld inzamelen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een sponsorloop, een sportieve uitdaging aangaan of een donatie vragen voor een verjaardag, jubileum of housewarming.

Hoe kan ik een periodieke of gewone gift doen?

Tergooi MC heeft een ANBI-status. Dat betekent dat u een periodieke of gewone gift onder voorwaarden kunt aftrekken. Lees meer op de website van de belastingdienst. U kunt uw schenking overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Wij kunnen deze prachtige patiotuinen alleen realiseren met uw steun. Met uw hulp kunnen wij het verblijf van patiënten, bezoekers en medewerkers aangenamer maken.

Veel dank aan onze donateurs

Wij bedanken onze donateurs voor hun geweldige bijdrage aan de patiotuinen:

Ambassadeurs van dit project:

Meer nieuws