Speciale ruimtes op de kinderafdeling

Bouw het mee

Help mee!

Home > Projecten > Kinderen > Speciale ruimtes op de kinderafdeling

Speciale ruimtes op de kinderafdeling

Een bezoek aan het ziekenhuis kan kinderen angstig en onzeker maken. Artsen en verpleegkundigen beseffen dat en zetten zich in om kinderen met een goed gevoel weer naar huis te laten gaan. Ontspanning en afleiding helpen dan. Daarom willen we op de nieuwe kinderafdeling voor kinderen en hun ouders een speelkamer, tienerlounge en dakspeeltuin inrichten. Daar hebben we geld voor nodig.

Kinderspeelkamer

De kinderspeelkamer richten we in voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Het wordt een kamer met veel daglicht. Kinderen kunnen er spelen, ravotten of op hun gemak een boekje lezen. De kamer krijgt een podium dat we vullen met kussens. Een grote tafel met hangelementen vormt het centrale punt in de kamer. Aan deze tafel kunnen kinderen samen tekenen, kleuren of een spel spelen. De lange wand krijgt een groot whiteboard. Ook hierop kunnen kinderen naar hartenlust tekenen en kleuren.

Kosten: circa € 70.000,-

Tienerlounge

De tienerlounge wordt de ruimte voor kinderen vanaf 10 tot 12 jaar. Hier kunnen tieners zich even terugtrekken. Met de verplaatsbare zitelementen kunnen ze de ruimte naar eigen goeddunken indelen. Lekker onderuit gezakt in een zitzak kunnen ze een filmpje kijken, de tv aanzetten of een potje Fifa spelen. Of even bijkletsen met leeftijdgenoten aan de grote tafel. Aan de wand hangt een groot whiteboard, waarop ze zich creatief kunnen uiten. De mobiele tiener op de kinderafdeling zal hier veel te vinden zijn.

Kosten: circa € 50.000,-

Dakspeeltuin

Kinderen willen naar buiten. Spelen. Klimmen. Bewegen. Dat is belangrijk. Het helpt kinderen bij hun ontwikkeling en hun herstel. We willen daarom bij de kinderafdeling een dakspeeltuin aanleggen. Hier kunnen kinderen en hun bezoek veilig spelen in de buitenlucht. Een wipkip, klimtoestel en picknicktafel verhuizen we van het huidige kinderterras in Blaricum naar het nieuwe ziekenhuis. Zonwering is belangrijk om de kwetsbare kinderhuid tegen fel zonlicht te beschermen. De dakspeeltuin moet natuurlijk ook sfeer krijgen. Dat doen we door vergroening zoals bloemen en planten langs de balkonranden. Ook de groene daken eromheen zullen voor een intieme groene sfeer zorgen.

Kosten: circa € 100.000,-

Bouwt u mee aan een van deze drie mooie projecten?

  • Projectinformatie
  • Kinderen
  • Totale kosten: 120.000
  • Opgehaald: 120.000
  • Grootte: ca 2.800 m2
  • Planning: medio 2023

Dr. Ellen Bannink over speciale ruimten op de kinderafdeling

Elk kind verdient de beste zorg. Een goede omgeving en een goede afleiding bevordert het genezingsproces. Daarom hebben we ruimtes gereserveerd voor een kinderspeelkamer, tienerkamer en dakspeeltuin. Die zijn alleen nog helemaal leeg. Help ons mee om deze ruimtes in te richten, zodat het kind kind kan zijn en de tiener tiener.

Hoe kan ik doneren?

Wilt u een eenmalige schenking doen voor één van de projecten in de nieuwbouw? Wij doen ons uiterste best om een prettig en comfortabel verblijf voor onze patiënten te realiseren. Bouw mee door direct een donatie te doen op onze bankrekening NL33 ABNA 0110 2907 12 of ontdek wanneer een eenmalige schenking fiscaal aftrekbaar is. U kunt uw schenking ook overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Hoe kan ik zelf een actie starten?

Wilt u zelf in actie komen met een van de mooie projecten in de nieuwbouw van Tergooi MC als goede doel? Of is uw kind enthousiast om een actie op te zetten? Als individu. als team, bedrijf, school, vereniging of serviceclub is het eenvoudig om een actie te starten en kunt u geld inzamelen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een sponsorloop, een sportieve uitdaging aangaan of een donatie vragen voor een verjaardag, jubileum of housewarming.

Hoe kan ik een periodieke of gewone gift doen?

Tergooi MC heeft een ANBI-status. Dat betekent dat u een periodieke of gewone gift onder voorwaarden kunt aftrekken. Lees meer op de website van de belastingdienst. U kunt uw schenking overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Wij kunnen dit prachtige dakterras op de kinderafdeling niet realiseren zonder uw steun. Met uw hulp kunnen wij onze kleine patiënten en hun ouders een fijner verblijf in ons ziekenhuis aanbieden.

Veel dank aan onze donateurs

Wij bedanken onze donateurs voor hun geweldige bijdrage aan de kinderafdeling:

Ambassadeurs van dit project:

Meer nieuws