Groene daken voor verbinding met de natuur

Bouw het mee

Help mee!

Home > Projecten > Groene omgeving > Groene daken voor verbinding met de natuur

Groene daken voor verbinding met de natuur

Tergooi MC biedt zijn patiënten een ‘helende omgeving’. Door uitstekende medische zorg en uitgebreide service, maar ook door de natuur zijn helende werk te laten doen. Een groene omgeving helpt: patiënten voelen zich fysiek en mentaal beter, het helpt bij hun herstel. Daarom willen we graag onze daken groen inrichten met sedumbeplanting.

Ons nieuwe ziekenhuis staat midden in de bosrijke omgeving van Monnikenberg. In zes patio’s laten we drie kenmerkende landschappen van de Utrechtse Heuvelrug terugkomen. Groene daken zijn onze derde troef. Als onze daken zijn bedekt met het sedum-vetplantje, hebben patiënten, bezoekers en medewerkers vanuit onze gebouwen altijd zicht op groen. Liggend in je ziekenhuisbed roept sprankelend groen nu eenmaal een andere emotie op dan reguliere grijze dakbedekking. Op de hoge daken plaatsen we zonnepanelen.

De sedumdaken stimuleren ook de biodiversiteit en houden regenwater vast. Dat is goed voor het milieu. Dit past bij het nieuwe Tergooi MC dat modern, groen en duurzaam ontworpen is. Het gaat om een oppervlakte van circa 2.800 m2. Dat zijn veel vierkante meters. Er is daarom veel geld nodig om deze groene wens te realiseren. Uit het normale zorgbudget kunnen we dit niet betalen. We hebben hulp nodig van particuliere gevers, bedrijven en fondsen. We hebben úw hulp nodig.

Bouwt u mee?

  • Projectinformatie
  • Groene omgeving
  • Totale kosten: circa 700.000
  • Opgehaald: 61.000
  • Grootte: ca 2.800 m2

Ambassadeur Lodewijk Hoekstra over de groene daken

Lodewijk Hoekstra is televisietuinman, presentator, tuinontwerper. Hij pleit voor een duurzame wereld waarbij de mens en natuur in balans zijn. Bij de nieuwbouw helpt hij ons om dit te realiseren.

 

 

Architect Jörn-Ole Stellmann over de groene daken

‘Eeuwenlang was gezondheidszorg verbonden met de natuur. Later werden ziekenhuizen gezondheidsfabrieken waar de verbinding met de natuur verloren ging. In het nieuwe ziekenhuis hebben we die verbinding weer hersteld.’

 

 

Landschapsarchitect Wijnand Bouw over de groene daken

‘Als mensen weer naar huis rijden, komen ze de landschappen tegen die ze ook in het ziekenhuis hebben gezien.’

 

 

Hoe kan ik doneren?

Wilt u een eenmalige schenking doen voor één van de projecten in de nieuwbouw? Wij doen ons uiterste best om een prettig en comfortabel verblijf voor onze patiënten te realiseren. Bouw mee door direct een donatie te doen op onze bankrekening NL33 ABNA 0110 2907 12 of ontdek wanneer een eenmalige schenking fiscaal aftrekbaar is. U kunt uw schenking ook overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Hoe kan ik zelf een actie starten?

Wilt u zelf in actie komen met een van de mooie projecten in de nieuwbouw van Tergooi MC als goede doel? Of is uw kind enthousiast om een actie op te zetten? Als individu. als team, bedrijf, school, vereniging of serviceclub is het eenvoudig om een actie te starten en kunt u geld inzamelen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een sponsorloop, een sportieve uitdaging aangaan of een donatie vragen voor een verjaardag, jubileum of housewarming.

Hoe kan ik een periodieke of gewone gift doen?

Tergooi MC heeft een ANBI-status. Dat betekent dat u een periodieke of gewone gift onder voorwaarden kunt aftrekken. Lees meer op de website van de belastingdienst. U kunt uw schenking overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Wij kunnen deze groene daken alleen realiseren met uw steun. Samen maken wij het verblijf van patiënten, bezoekers en medewerkers in ons ziekenhuis aangenamer.

Groene daken

De groene daken zorgen voor een groen uitzicht en daarmee voor een rustgevende helende omgeving. Daarnaast stimuleren ze de biodiversiteit en houden ze regenwater vast. Ze zijn dus goed voor mens én milieu. Beweeg de schuif over de afbeelding en ontdek het visuele effect van een groene omgeving . Onze ambassadeurs televisietuinman Lodewijk Hoekstra en landschapsarchitect Wijnand Bouw geven uitleg.

Veel dank aan onze donateurs

Wij bedanken onze donateurs voor hun geweldige bijdrage aan de groene daken:

Ambassadeurs van dit project:

Meer nieuws