Balkon voor oncologiepatiënten

Bouw het mee

Help mee!

Home > Projecten > Oncologie > Balkon voor oncologiepatiënten

Balkon voor oncologiepatiënten

Chemotherapie in de buitenlucht, in een groene, sfeervolle en intieme omgeving. Tergooi MC heeft hier ervaring mee: voorheen bood de Chemotuin deze mogelijkheid. We weten uit ervaring dat mensen dit waarderen. Het geeft ontspanning in een tijd die bol staat van stress en onzekerheid.

Eén op de drie mensen in de regio krijgt kanker. De zorg voor mensen met kanker is een van de speerpunten van Tergooi MC. Daarom willen we op de dagbehandeling Oncologie opnieuw een ruimte creëren waar deze mensen in de buitenlucht kunnen verblijven. Het grote en brede balkon van de afdeling is de uitgelezen plek om dit te realiseren.

In het originele ontwerp heeft het balkon een eenvoudige tegelvloer en een stalen spijlenhekwerk. We willen dit voor onze patiënten graag groen inrichten, dus met plantenbakken en bewatering. Daartussen plaatsen we comfortabele stoelen en bijzettafels. Ook willen we graag een pergola met zonwering die patiënten beschermt tegen de weersomstandigheden. Kasten en goede stoelen voor patiënten en hun bezoek maken de inrichting helemaal af.

Het balkon biedt onze patiënten zo een rustige en vriendelijke plek om hun chemo- of immunotherapie te ondergaan. Dit komt hun therapie én hun welzijn ten goede. Bouwt u mee?

  • Projectinformatie
  • Oncologie
  • Totale kosten: 250.000
  • Opgehaald: 240.000
  • Planning: medio 2023

Ambassadeur dr. Pieter van den Berg over het dakterras oncologie

Dr. Pieter van den Berg is een echte omdenker. ‘Een chemo- of immunokuur kan je ook buiten krijgen, in de frisse lucht, met uitzicht op de natuur. Voor die patiënten is dit ‘behandelterras’ bedoeld. Zo maken we ons nieuwe ziekenhuis nog mooier.’

 

 

Hoe kan ik doneren?

Wilt u een eenmalige schenking doen voor één van de projecten in de nieuwbouw? Wij doen ons uiterste best om een prettig en comfortabel verblijf voor onze patiënten te realiseren. Bouw mee door direct een donatie te doen op onze bankrekening NL33 ABNA 0110 2907 12 of ontdek wanneer een eenmalige schenking fiscaal aftrekbaar is. U kunt uw schenking ook overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Hoe kan ik zelf een actie starten?

Wilt u zelf in actie komen met een van de mooie projecten in de nieuwbouw van Tergooi MC als goede doel? Of is uw kind enthousiast om een actie op te zetten? Als individu. als team, bedrijf, school, vereniging of serviceclub is het eenvoudig om een actie te starten en kunt u geld inzamelen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een sponsorloop, een sportieve uitdaging aangaan of een donatie vragen voor een verjaardag, jubileum of housewarming.

Hoe kan ik een periodieke of gewone gift doen?

Tergooi MC heeft een ANBI-status. Dat betekent dat u een periodieke of gewone gift onder voorwaarden kunt aftrekken. Lees meer op de website van de belastingdienst. U kunt uw schenking overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Wij kunnen dit ‘behandelterras’ niet realiseren zonder uw steun. Met uw hulp maken wij niet alleen het verblijf voor onze patiënten aangenamer, het ondersteunt ook hun therapie.

Veel dank aan onze donateurs

Wij bedanken onze donateurs voor hun geweldige bijdrage aan het balkon voor oncologiepatiënten:

Ambassadeurs van dit project:

Meer nieuws