Dakspeeltuin op de kinderafdeling

Bouw het mee

Help mee!

Home > Projecten > Kinderen > Dakspeeltuin op de kinderafdeling

Dakspeeltuin op de kinderafdeling

Kinderen willen buiten spelen. Klimmen, springen, bewegen. Gelukkig hoeven veel kinderen op de kinderafdeling niet in bed te liggen. Voor hen is bewegen in de buitenlucht een goed medicijn om snel te herstellen. Een speeltuin op ons dakterras helpt daarbij. Tegelijkertijd kunnen hun ouders hier een luchtje scheppen.

Een aantal speeltoestellen verhuizen we van het dakterras van Blaricum naar het nieuwe ziekenhuis. Denk aan een klimtoestel, een wipkip en picknicktafel. Ook al moeten we een hoogwerker inzetten om de toestellen op hun nieuwe bestemming te krijgen. We kijken ook hoe we de kinderen met slimme zonwering kunnen beschermen tegen felle zon. En hoe de kinderen in alle jaargetijden aangenaam gebruik kunnen maken van de speeltuin op het dak.
We willen een intieme sfeer creëren op het nieuwe dakterras, bijvoorbeeld door de balkonrand te verfraaien met planten, bloemen en groen. Dankzij de groene daken rondom is de natuur steeds dichtbij. Ook voor de ouders is dit daarom een plek om even te ontspannen.

Bouwt u mee?

  • Projectinformatie
  • Kinderen
  • Totale kosten: circa 100.000
  • Opgehaald: 100.000
  • Grootte: ca 2.800 m2
  • Planning: medio 2023

Dr. Ellen Bannink over het dakterras op de kinderafdeling

Het dakterras biedt ruimte aan een dakspeeltuin waar zieke kinderen in de buitenlucht kunnen spelen en hun ouders een luchtje kunnen scheppen. Helpt u mee om deze speelplaats sfeervol, groen en met zonnewering in te richten, zodat kinderen en hun ouders hier even afleiding kunnen vinden?

Hoe kan ik doneren?

Wilt u een eenmalige schenking doen voor één van de projecten in de nieuwbouw? Wij doen ons uiterste best om een prettig en comfortabel verblijf voor onze patiënten te realiseren. Bouw mee door direct een donatie te doen op onze bankrekening NL33 ABNA 0110 2907 12 of ontdek wanneer een eenmalige schenking fiscaal aftrekbaar is. U kunt uw schenking ook overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Hoe kan ik zelf een actie starten?

Wilt u zelf in actie komen met een van de mooie projecten in de nieuwbouw van Tergooi MC als goede doel? Of is uw kind enthousiast om een actie op te zetten? Als individu. als team, bedrijf, school, vereniging of serviceclub is het eenvoudig om een actie te starten en kunt u geld inzamelen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een sponsorloop, een sportieve uitdaging aangaan of een donatie vragen voor een verjaardag, jubileum of housewarming.

Hoe kan ik een periodieke of gewone gift doen?

Tergooi MC heeft een ANBI-status. Dat betekent dat u een periodieke of gewone gift onder voorwaarden kunt aftrekken. Lees meer op de website van de belastingdienst. U kunt uw schenking overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Wij kunnen dit prachtige dakterras op de kinderafdeling alleen realiseren met uw steun. Met uw hulp kunnen wij het verblijf van onze kleine patiënten en hun ouders aangenamer maken. 

Veel dank aan onze donateurs

Wij bedanken onze donateurs voor hun geweldige bijdrage aan de kinderafdeling:

Ambassadeurs van dit project:

Meer nieuws