Aangenaam verblijf voor ouderen

Bouw het mee

Help mee!

Home > Projecten > Ouderen > Aangenaam verblijf voor ouderen

Aangenaam verblijf voor ouderen

Tergooi MC heeft altijd speciale aandacht gehad voor ouderen. Dat begon al in het midden van de vorige eeuw, in Ziekenhuis Zonnestraal, waar de ouderenzorg landelijke bekendheid kreeg. Nog steeds is de focus op ouderen nodig, al is het maar omdat in de regio Gooi en Vechtstreek relatief veel oudere mensen wonen. Voor die extra aandacht is extra geld nodig. Helpt u mee?

Om het eerste misverstand alvast weg te werken: ouderen liggen niet alleen op de afdeling Geriatrie. Ze liggen ook op de afdeling Spoedeisende Hulp, Cardiologie, Chirurgie en andere afdelingen. Op alle afdelingen die ouderen onderzoeken en behandelen, is speciale kennis en aandacht nodig.

De extra aandacht voor ouderen spitst zich toe op drie onderwerpen:

Ondersteunende omgeving

Denk bij een ondersteunende omgeving aan een omgeving die groen, veilig en huiselijk is. Dit geldt voor wachtruimtes, behandelruimtes en bijvoorbeeld de huiskamer op de afdeling Geriatrie. Het betekent dat we familie warm verwelkomen en live muziekoptredens op de afdeling willen aanbieden. Het betekent dat we manden aanbieden aan familieleden die bij hun geliefde waken. In die ‘waakmanden’ zit dan bijvoorbeeld een schriftje om herinneringen op te schrijven, kaarsen en een gedichtenboekje. Ook kalenderklokken met tijd en datum behoren tot zo’n ondersteunende omgeving. En we hebben aandacht voor mensen die slecht zien en slecht horen, bijvoorbeeld door de bewegwijzering hierop aan te passen.

Bewegen

Drie weken bedrust kan evenveel impact hebben op de conditie als 40 jaar ouder worden. Ouderen die meer bewegen, liggen korter in het ziekenhuis en blijven meer zelfredzaam. We denken aan kunstzinnige routes die ouderen stimuleren een wandeling te maken. Op onze wensenlijst staat ook een zitfiets met digitaal scherm. Hiermee fietsen ouderen door een virtuele omgeving die ze zelf uitkiezen. We denken ook aan hulpmiddelen om gemakkelijk in en uit bed te komen, aan valmatten en andere middelen om vallen te voorkomen.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht is de basis van goede zorg, ook bij ouderen. Tergooi MC heeft hiervoor enkele jaren geleden al het Team van Tineke in het leven geroepen. Dit team bestaat uit vrijwilligers die ouderen bezoeken, een spelletje doen, een wandeling maken of helpen bij het eten. Het Team van Tineke is inmiddels een begrip in het ziekenhuis. We willen dat ook in het nieuwe ziekenhuis dit team zijn werk voort kan zetten. En wie weet kunnen we de vrijwilligers van dit team een cursus handmassage aanbieden, zodat ze meer mogelijkheden hebben om met de oudere patiënten ‘in contact’ te komen. Het uiteindelijk doel is dat ouderen zich in Tergooi MC gezien en gehoord voelen.

  • Projectinformatie
  • Ouderen
  • Totale kosten: circa 75.000
  • Opgehaald: 60.000

Ambassadeur Jan Slagter over het nieuwe Tergooi MC

‘Kamers waar je alleen ligt en geen last hebt van het gesnurk van je buurman, binnentuinen, het wordt prachtig. Draag je Tergooi MC een warm hart toe? Doneer dan voor de extra dingen die nog nodig zijn. Ik zie uit naar de opening.’

 

 

Hoe kan ik doneren?

Wilt u een eenmalige schenking doen voor één van de projecten in de nieuwbouw? Wij doen ons uiterste best om een prettig en comfortabel verblijf voor onze patiënten te realiseren. Bouw mee door direct een donatie te doen op onze bankrekening NL33 ABNA 0110 2907 12 of ontdek wanneer een eenmalige schenking fiscaal aftrekbaar is. U kunt uw schenking ook overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Hoe kan ik zelf een actie starten?

Wilt u zelf in actie komen met een van de mooie projecten in de nieuwbouw van Tergooi MC als goede doel? Of is uw kind enthousiast om een actie op te zetten? Als individu. als team, bedrijf, school, vereniging of serviceclub is het eenvoudig om een actie te starten en kunt u geld inzamelen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een sponsorloop, een sportieve uitdaging aangaan of een donatie vragen voor een verjaardag, jubileum of housewarming.

Hoe kan ik een periodieke of gewone gift doen?

Tergooi MC heeft een ANBI-status. Dat betekent dat u een periodieke of gewone gift onder voorwaarden kunt aftrekken. Lees meer op de website van de belastingdienst. U kunt uw schenking overmaken via het handige donatieformulier op de website van Tergooi MC.

Wij kunnen deze prachtige projecten voor ouderen in Tergooi MC niet realiseren zonder uw steun. Met uw hulp voelen ouderen zich nog meer gezien en gehoord.

Veel dank aan onze donateurs

Wij bedanken Stichting Max maakt mogelijk met hun geweldige bijdrage aan het verblijf voor ouderen.

Ambassadeurs van dit project:

Meer nieuws