Op de nieuwbouw met Eline van Slobbe

Home > Op de nieuwbouw met Eline van Slobbe
30 juni 2022

Op de nieuwbouw met Eline van Slobbe

Over minder dan een jaar nemen patiënten, bezoekers en medewerkers onze nieuwbouw in gebruik. Tijd om om weer eens poolshoogte te nemen bij de vorderingen op de bouw. Hoe staat het met de parkeergarage? Waar komt de hoofdingang? Welke afdelingen komen waar? Dat vertelt anesthesioloog-intensivist Eline van Slobbe in deze video. Zij laat de drone vliegen over de gebouwen en neemt ons mee door de gangen van het nieuwe Tergooi MC.

Volgend jaar mei is het zover. Dan komen de huidige vestigingen van Tergooi MC uit Blaricum en Hilversum samen in het nieuwe gebouw aan de Laan van Tergooi in Hilversum. Anesthesioloog-intensivist Eline van Slobbe geeft in deze video een rondleiding waarbij ze laat zien hoe de gebouwen er van buiten uitzien en hoe deze ten opzichte van elkaar gesitueerd zijn. Ook leidt ze ons rond door de gebouwen.

Over Eline van Slobbe

Als anesthesioloog-intensivist behandelt Eline van Slobbe patiënten die vitaal bedreigd zijn. Zij studeerde drie jaar bedrijfskunde voor zij werd ingeloot voor de studie geneeskunde. In Tergooi MC is ze naast haar werk als arts ook actief als lid van het medisch staf bestuur.

Wat zien we in de video?

We beginnen bij de hoofdingang in bouwdeel D waar nog druk gebouwd wordt aan het restaurant voor bezoekers en medewerkers. In dit gebouw komen straks ook de koffiecorner en de apotheek. Op het dak van dit gebouw komt het dakterras waar oncologiepatiënten een behandeling kunnen krijgen met uitzicht op de groene omgeving.

Daarna komen we bij bouwdeel C. De verschillende gebouwen worden door een brede licht gang met elkaar verbonden. We nemen een kijkje in een patiotuin. Deze patiotuinen liggen tussen de hoofdgebouwen. Er komen zes patiotuinen en twee daarvan zijn straks toegankelijk voor publiek. In bouwdeel C zien we de verloskamers die al helemaal klaar zijn. Ook zien we het dakterras van de kinderafdeling.

Vanaf de zijde van de huidige locatie zien we vanuit de drone de haltes van de snelle HOV busverbinding. We vliegen naar bouwdeel A. Dit gebouw is de plek van de spoedzorg en de intensieve zorg voor de hele regio. Hier komt ook de huisartsenspoedpost. Een paar meter verderop is de Spoedeisende Hulp waar de ambulances binnen komen. Op de eerste etage in dit gebouw is de intensive care en en op de tweede verdieping de acute hartzorg.

In bouwdeel B is op de begane grond de afdeling radiologie. Zo is de diagnostiek om de hoek van de acute zorg. Eén etage hoger ligt het hypermoderne operatiecomplex waar twaalf operatiekamers komen. Naast het operatiecomplex is de centrale sterilisatie afdeling waar de instrumenten voor operaties gereinigd worden.

Vanuit de lucht zijn op het dak ook de technische ruimten goed zichtbaar. Deze ruimten zijn het kloppende hart van het ziekenhuis. Hier staan de warmtepompen, de luchtbehandelingsinstallaties en de servers.

Naast het ziekenhuis zien we vanuit de drone ook bouwdeel E dat nog in de steigers staat. Hier komt straks de poliklinische zorg komt van de specialismen dermatologie, plastische chirurgie, kaakchirurgie, KNO, medische psychologie, oogheelkunde en psychiatrie, de Diagnosestudio en het Esthetisch Medisch Centrum.

Meer nieuws